PKN
PKN Zuidwesthoek
 
. .

Amnesty schrijfgroep Sluis.

De kracht van Amnesty is betrouwbaarheid. Als Amnesty actie voert is daar altijd eerst gedegen onderzoek aan vooraf gegaan. Op Amnesty's hoofdkantoor in Londen verzamelen en analyseren medewerkers informatie over mensenrechtenschendingen uit de hele wereld. Ook worden er geregeld onderzoeksmissies uitgestuurd om de mensenrechtensituatie ter plekke te onderzoeken. Amnesty praat tijdens die missies met onder meer slachtoffers, advocaten, lokale mensenrechtenactivisten en de overheid, en woont rechtszaken bij. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team van experts, ondersteund door specialisten op specifieke terreinen zoals internationaal recht, media en technologie. Pas als de onderzoekers voldoende zeker van hun zaak zijn, gaat Amnesty tot actie over. Met deze werkwijze is de organisatie altijd in staat schendingen op betrouwbare manier aan de kaak te stellen.

Het aanschrijven van autoriteiten is - nog steeds - Amnesty's meest beproefde actiemiddel. De schrijfgroep in Sluis doet dat elke 3e vrijdag van de maand per brief.

De schrijfgroep Sluis telt vijf vaste schrijvers die elke maand drie brieven schrijven op het adres St. Pieterstraat 25 in Sluis en dan een plezierige middag hebben. Wat let u om aan te sluiten? Ook als u niet elke maand aanwezig kunt zijn, bent u van harte welkom.

Schrijfmiddag: iedere derde vrijdag van de maand om 14.00u.

Is er in uw agenda geen ruimte op deze data, kijk dan ook eens op www.amnesty.nl , daar vindt u informatie over de mogelijkheid om via fax, e-mail, sms-berichten of uw handtekening op online petitielijsten, actie te voeren op momenten dat u daar tijd voor heeft.

In de kerk vindt u regelmatig kaarten waarop u thuis alleen nog een handtekening hoeft te zetten, postzegel erop en op die manier helpt u mee met de acties. Wij danken PKN De Zuidwesthoek voor de financiering van de postzegels en hopen op een telefoontje van u.

Namens de Amnesty schrijfgroep Sluis
Lya Reinhoudt
0117 421370
 

terug
 
 
 
Download centrum
Download het  kerkblad
van december 20
20 
en de liturgie van de kerstavond dienst 2020

(en de speciale nieuwsbrief)

 

 

 
.
Kerk in:
Kerkdiensten: op 16 december 2020 is besloten tot en met 17 januari 2021 te annuleren.
De kerstavonddienst vanuit de VEG Nieuwvliet op 24-12-2020 om 19.30 is te volgen via livestream:
KERKDIENSTGEMIST.NL/NIEUWVLIET

MEER INFO? Klik hier


Leer de  de melodie van liederen uit het nieuwe liedboek

 


 

meer
 
.

schrijfmiddag: iedere derde vrijdag van de maand
 
meer
 
.
Trouwen in onze kerken?
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.